MG ElectriQ is ontstaan uit het enthousiasme van Marten over de mogelijkheden en toepassing van elektrotechniek, elektronica, computers, audio en video.
Marten is al van jongs af aan al bezig met techniek en heeft na de middelbare school gekozen voor een technische opleiding (elektronica, elektrotechniek). Later zijn hier verschillende opleidingen bijgekomen op het gebied van elektromotoren, informatica, bedrijfskunde en projectmanagement. Marten is een gediplomeerd ingenieur elektronica/elektrotechniek (HTS, Ing.), akoestiek , informatica en bedrijfskunde.

Marten heeft (in 2020) 45 jaar werkervaring in de vakgebieden elektrotechniek, elektronica, akoestiek, automatisering, bedrijfskunde en projectmanagement. Is werkzaam geweest bij 36 bedrijven en heeft ruim 125 projecten uitgevoerd.

MG ElectriQ is vanaf 1 juli 2019 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als elektrotechnisch adviesbureau en valt als handelsnaam onder de bedrijfsnaam Project654.

MG ElectriQ werkt volgens de voorwaarden van Techniek Nederland. Deze voorwaarden van het uitvoeren van werkzaamheden voor bedrijven is vastgelegd in de ALIB 2007. (De Algemene Voorwaarden Installerende Bedrijven 2007, bedoeld voor de overeenkomst tussen installateur en zakelijke opdrachtgever.)

De voorwaarden kunnen hier gedownload worden: ALIB_2007